Onderdeel van logo Droom van Nederland
+ Voeg jouw Droom toe
Droom

1 tegen éénzaamheid!

Dromer Josée Potters-Klijn
Droomlocatie De Zorgzame Stad 2019 
Sector Ouderen , Wijken , Wonen en bouwen , Zorg en welzijn
= contact gehad met de eigenaar van de locatie

Wat?

Samenwerkende zorgorganisaties kunnen door te participeren aan dit project bijdragen aan een stukje maatschappelijke verantwoording. 

Mijn droom: Het idee ‘van Neynsel Matcht’  is ontstaan nadat ik op een zeker moment een meneer aan de telefoon kreeg, hij vertelde dat hij pas weduwenaar was. Hij was altijd arts geweest en zich wilde zich oriënteren op, ‘als er iets met hem gebeurt’, wat voor een mogelijkheden voor zorg er voor hem waren. Hij vertelde dat hij zich eenzaam voelde en zijn vrouw zo vreselijk miste. Een paar weken later kreeg ik een telefoontje met zo’n zelfde soort verhaal, ik dacht meteen: deze heren moeten met elkaar kennis maken. Zij zouden zo maar prettig gezelschap aan elkaar kunnen hebben, hier kan een Match gemaakt worden!

De behoefte aan gezelschap, aandacht krijgen en te kunnen geven is essentieel in het leven en vindt een ieder erg belangrijk. Met name voor ouderen is het niet altijd makkelijk om contacten te maken, hoe vind je die en hoe organiseer je dat? 

Ik denk aan een platform van participerende ouderenzorg instellingen in Den Bosch! Laten wij van Den Bosch DE zorgzamestad maken! 

Waarom?

Quote zorgminister Hugo de Jonge,: ‘Van de 75-plussers zijn er 700.000 die zeggen dat ze zich in een meer of mindere mate eenzaam voelen’. Dat aantal stijgt in 2030 tot 1,1 miljoen, is de vrees.

Het is nu tijd voor actie!
Door middel van bemiddeling worden eenzame ouderen met elkaar in contact gebracht. Door hulp aan te bieden bij het zoeken naar een voor elkaar geschikte match, levert dit vermindering van eenzaamheid op. 

Waarom deze locatie?

#VanNeynsel #Ouderenzorgorganisatie #DenBosch #DeZorgzameStad #1doel #1tegenéénzaamheid

Ongepaste inhoud? Meld het ons

Dromer:

Josée Potters-Klijn

Meer welzijn = minder zorg! <br />

Neem contact met mij op

Nieuws

Hulp gevraagd

Denk mee


Jouw tips en ervaringen zijn heel erg welkom. Je moet daarvoor wel eerst inloggen zodat we weten wie je bent.


Inloggen

Andere Dromen

over De Zorgzame Stad 2019

Dromen in de buurt

Zij doen al mee!

Gemeente 's-Hertogenbosch
Zayaz
BPD
De Zorgzame Stad
BrabantWonen
Linc naar Zorg
Vivent