Gerealiseerd

DroomBrugwachter coffee to go

Uitdaging Zuid-Willemspark

Deze droom is al 10 keer gedeeld, 10 mensen volgen deze droom

Op deze droom hebben gestemd:

Wat?

Een coffee to go tentje in het brugwachtershuisje aan de Orthenbrug, welke dient als ontmoetingsplek in het Zuidwillemspark. Tevens kan het huisje in deze vorm gebruikt/ beheert worden door Stichting Brugwachtershuisjes. De sfeer van de historie van de brugwachters en de verhalen daarom heen moeten duidelijk uitgedragen worden. Er is een boekenwand in het huisje met bijvoorbeeld de bundel van gedichten geschreven in de huisjes tijdens het tijdelijke beheer, er is een ontmoetings-/leestafel en buiten een terrasje aan het water, zitjes op het balkonnetje en een uitgifte van de koffie naar buiten toe. Op deze manier moet het in en om het huisje gaan leven en kunnen mensen elkaar er ontmoeten.

Waarom?

Omdat het huisje op een belangrijk knooppunt ligt: de toegang over de brug vanuit achterliggende wijken naar het centrum, een looproute richting de Citadel (veel hondeneigenaren lopen hier dagelijks met de hond) en in de toekomst een centrale plek in het Zuidwillemspark naast het park rondom het Kruithuis en aan de Orthenburg.

Omdat het van origine een plek is waar mensen stonden te wachten voor de open brug, waar mensen een praatje maakten. Een stukje historie behouden, maar met een nieuwe, eigentijdse functie en uitstraling!

Waarom deze locatie?

De plek van het bestaande brugwachtershuisje aan de Orthenbrug

Updates

Hulp gevraagd

Denk mee

Jouw tips en ervaringen zijn heel erg welkom. Je moet daarvoor wel eerst inloggen zodat we weten wie je bent.

Inloggen

Andere Dromen

over Zuid-Willemspark

Dromen in de buurt

Zij doen al mee!

Gemeente 's-Hertogenbosch
De Zorgzame Stad
Zayaz
BPD
BrabantWonen
Linc naar Zorg
Vivent
Huis73
Onderdeel van logo Droom van Nederland