DroomDe Mobiele Woonkamer

Locatie Nader te bepalen (Droomeiland)

Deze droom is al 3 keer gedeeld, 7 mensen volgen deze droom

Op deze droom hebben gestemd:

Wat?

De Mobiele Woonkamer is vanaf medio 2020 dé laagdrempelige en tijdelijke ontmoetingsplek voor buurten in en rondom ’s-Hertogenbosch. Het biedt buurtbewoners de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten op de hoek van de straat. Met dit project willen we alle buurtbewoners van jong tot oud bereiken en daarmee ook de meest kwetsbare doelgroepen. Doordat De Mobiele Woonkamer tijdelijk en op verschillende plekken in de stad staat is deze voor iedereen toegankelijk. Dus ook voor mensen die slecht ter been zijn, het lastig vinden naar buiten te gaan en/of eenzaam zijn. Buurtbewoners kunnen zelf activiteiten organiseren, bijvoorbeeld samen films, sport of docu’s kijken, als onderdeel van een buurtfeest of een serieuze activiteit zoals een informatiebijeenkomst of lezing. 

In samenwerking met diverse partners binnen het bedrijfsleven, onderwijs en overheid willen wij deze Mobiele Woonkamer in de periode van oktober 2019 t/m juni 2020 laten ontwerpen en bouwen door Bouwkundestudenten van het Koning Willem I College. Zo bieden we ze een kans om zich onder begeleiding van diverse professionals te ontwikkelen aan de hand van een betekenisvol en vooral tastbaar project. De Mobiele Woonkamer wordt verder zo duurzaam mogelijk gebouwd en is voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van duurzaamheid. In combinatie met de programmering van diverse activiteiten is het naast een blikvanger ook een inspiratiebron voor een duurzamere en socialere leefomgeving.

Waarom?

De Mobiele Woonkamer zorgt voor contact tussen buurtbewoners en versterkt zo de sociale cohesie. Daarnaast dient De Mobiele Woonkamer als voelsprieten voor de wijk. Welke vraagstukken spelen er? Waar liggen kansen en waar moet extra aandacht voor komen? Dit geldt voor vraagstukken op collectief, maar misschien des te meer op individueel niveau. 

Waarom deze locatie?

De Mobiele Woonkamer is niet gebonden aan één locatie en kan overal in de stad ingezet worden waar behoefte is om elkaar te ontmoeten. Buurtbewoners kunnen zelf een aanvraag/initiatief indienen. Samen, met onder andere de gemeente, zal dan gekeken worden naar een geschikte locatie.

Updates

Hulp gevraagd

Denk mee

Jouw tips en ervaringen zijn heel erg welkom. Je moet daarvoor wel eerst inloggen zodat we weten wie je bent.

Inloggen

Andere Dromen

over

Dromen in de buurt

Zij doen al mee!

Gemeente 's-Hertogenbosch
Zayaz
BPD
De Zorgzame Stad
BrabantWonen
Linc naar Zorg
Vivent
Huis73
Onderdeel van logo Droom van Nederland