Onderdeel van logo Droom van Nederland
+ Voeg jouw Droom toe

Wat?

De Mobiele Woonkamer is dé plek waar alle buurtbewoners op een laagdrempelige manier samen kunnen komen. Door een stadsbus om te bouwen tot tijdelijke ontmoetingsplek wordt het mogelijk om activiteiten te organiseren op de hoek van de straat. Hierdoor kunnen ook buurtbewoners die minder mobiel zijn langskomen. Denk hierbij aan samen eten, een voetbalwedstrijd kijken, een bingo of simpelweg een kopje koffie drinken. De Mobiele Woonkamer is een initiatief van 2 studenten van Avans en Broed.

Waarom?

De belangrijkste reden is dat mensen behoefte hebben aan positief sociaal contact. Door dit zo dicht mogelijk bij huis te organiseren worden drempels wegnomen. Dit alles komt ten goede aan de sfeer en zorgt voor meer contact met buren. Dankzij De Mobiele Woonkamer weet men beter hoe het met elkaar gaat en hoeft niemand meer eenzaam te zijn.

Waarom deze locatie?

De Mobiele Woonkamer is niet gebonden aan één locatie en kan overal in de stad ingezet worden waar behoefte is om elkaar te ontmoeten. Buurtbewoners kunnen zelf een aanvraag/initiatief indienen. Samen, met onder andere de gemeente, zal dan gekeken worden naar een geschikte locatie.

Volg mij:

Ongepaste inhoud? Meld het ons

Dromer:

Jesse van der Woerd

Iedereen kan iets, samen kunnen we alles!

Neem contact met mij op

Nieuws

Hulp gevraagd

Denk mee


Jouw tips en ervaringen zijn heel erg welkom. Je moet daarvoor wel eerst inloggen zodat we weten wie je bent.


Inloggen

Andere Dromen

over

Dromen in de buurt

Zij doen al mee!

Gemeente 's-Hertogenbosch
Zayaz
BPD
De Zorgzame Stad
BrabantWonen
Linc naar Zorg
Vivent