Onderdeel van logo Droom van Nederland
+ Voeg jouw Droom toe
Droom

Durf weer te dromen! Durf het verschil te maken!

Dromer Marc Smulders
Droomlocatie De Zorgzame Stad 2019 
Sector Zorg en welzijn
= contact gehad met de eigenaar van de locatie

Wat?

Mijn droom is Impekt, een gemeenschap van makers die dromers helpen hun dromen te vangen en te realiseren. Dromers zijn mensen die op de zorg of hulpverlening zijn aangewezen en (tijdelijk) niet in staat zijn hun eigen dromen te realiseren. 

Makers zijn bewogen professionals, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers die zich aan een droom willen verbinden. Makers kunnen zorgprofessionals zijn, maar ook coaches, mensen met creatieve beroepen en geleefde ervaring. Zij zijn de besten in hun vakgebied en werken en denken autonoom en 'outside the box'!

Waarom?

Mensen die op de zorg of de hulpverlening zijn aangewezen hebben dromen en passies en talenten die hen bij de realisatie daarvan kan helpen. Ik wil hen ertoe uitnodigen (weer) te durven dromen en hun passies en talenten aan te spreken bij het 'vangen' en realiseren van hun dromen. Het is bewezen herstelbevorderend en motiverend om uit te gaan van je dromen en je talenten. Momenteel is de zorg en de hulpverlening onvoldoende gericht op dromen en talenten. Mede daardoor is er sprake van veel onbenut potentieel.

Daarnaast vind ik dat dromers zelf de regie moeten hebben bij de realisatie van hun droom en dat zij over hun zorgbudget moeten kunnen beschikken. Het geld is er en is in principe voor de dromer ‘geoormerkt”. In de praktijk is het nu zo dat het geld naar de organisatie gaat. Dat kan anders en dat kan ook prima georganiseerd worden, ook binnen zorgorganisaties en binnen de bestaande inkoopafspraken! Dat vraagt wel om lef en anders denken. De dromer kiest zelf waar en aan wie die het budget uitgeeft. Het is immers zijn/ haar droom. De maker ondersteunt bij het beheer van het budget en de keuzes.

Om de droom te 'vangen' wordt een vorm gekozen die bij de dromer past en waarbij de maker kan ondersteunen. De maker biedt de dromer hiermee een betekenisvolle, tastbare ervaring die staat voor een belangrijk moment (keuze, keerpunt, gebeurtenis) in diens leven. De dromer kan zich met de droom en de vorm identificeren en er later op teruggrijpen.

Tot slot vind ik dat professionals (weer) in staat moeten worden gesteld om het verschil te maken. Zij moeten zich niet bezig houden met onnodige administratie, regels en protocollen maar direct van invloed kunnen zijn op de belevingswereld van de dromer. Professionals in de zorg en de hulpverlening moeten weer het verschil mogen maken! Zij moeten aan de slag met dromen en gebruik maken van talenten! Ook dat vraagt om lef en anders denken!

Waarom deze locatie?

Droomruimte; 

Om elkaar te ontmoeten, om verhalen te vertellen en om dromen te 'vangen' heb je droomruimte nodig. Dat kan een bestaande ruimte zijn waar dromers en makers elkaar toch al ontmoeten of een ruimte die daar speciaal voor bestemd wordt.

Naast fysieke ruimte is het nodig dat makers en dromers mentale ruimte ervaren. Een locatie kan daarin een stimulerende rol spelen en online ruimte kan ook helpen en ondersteunen bij het vastleggen en realiseren van dromen.

Volg mij:

Ongepaste inhoud? Meld het ons

Dromer:

Marc Smulders

Volg je dromen, ze weten de weg!

Neem contact met mij op

Nieuws

Hulp gevraagd

Denk mee


Jouw tips en ervaringen zijn heel erg welkom. Je moet daarvoor wel eerst inloggen zodat we weten wie je bent.


Inloggen

Andere Dromen

over De Zorgzame Stad 2019

Dromen in de buurt

Zij doen al mee!

Gemeente 's-Hertogenbosch
Zayaz
BPD
De Zorgzame Stad
BrabantWonen
Linc naar Zorg
Vivent