DroomHET KLOPPENDE HART VAN DE KRUISSTRAAT

Uitdaging Kruisstraat 29

Deze droom is al 14 keer gedeeld, 8 mensen volgen deze droom

Op deze droom hebben gestemd:

Wat?

Buurtvereniging “Op de Kruisstraat” ziet een toekomst met heemkundekring, wijkraad en ateliers als de ideale invulling voor het schoolgebouw en voor de buurt!

Waarom?

Het schoolgebouw van Kruisstraat is altijd het kloppende hart van de kleine buurtschap geweest. Jong en oud verzamelt zich er door het jaar heen om elkaar te ontmoeten voor alle grote en kleine evenementen die de buurtschap verbindt. Kerstfeest, Sinterklaas, de musical, het zomerfeest: de school was de vanzelfsprekende ontmoetingsplek voor iedereen in Kruisstraat.

De sluiting van de school in 2014 was dan ook een grote verandering in de buurt. De bewoners hebben elkaar opgezocht om hier een nieuwe vorm voor te vinden, en buurtvereniging ‘Op de Kruisstraat’ werd toen opgericht. In overleg met de gemeente mocht de buurt gebruik blijven maken van het gebouw, de centrale hal met keuken en het schoolplein. Vanuit de school worden sindsdien sociale activiteiten georganiseerd die zo belangrijk zijn voor de onderlinge contact tussen buurtbewoners. Er zijn filmavondjes, knutselmiddagen voor de jeugd, er worden lezingen gegeven voor en door buurtbewoners. Er is een kerstborrel en er zijn Herfst- Nieuwjaars- en Lente-wandelingen. Voor Dodenherdenking zijn er tekeningen en gedichten gemaakt die neergelegd zijn bij het monument in de Kruisstraat. Op Koningsdag is er een geweldige brunch, waar dit jaar 148 buurtbewoners zijn aangeschoven. Er zijn plannen om samen te koken en buurtdiners te organiseren. ‘Op de Kruisstraat’ heeft al deze activiteiten opgenomen in een mooie kalender die in de buurt wordt verspreid. Kijk ook alvast op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/opdekruisstraat/

Alle schoollokalen worden nu gebruikt door kunstenaars, met wie een goed contact is opgebouwd. Schilders, tekenaars, ontwerpers en een fotograaf zorgen voor levendigheid en een mooie inrichting van het gebouw. Zij verzorgen workshops en exposities waar ook de buurt voor wordt uitgenodigd. Samen met de buurtvereniging zorgen zij voor veiligheid en houden zij het gebouw schoon. Dat is goed voor de buurt en voor de omgeving. Dat willen wij graag zo houden! Onze Droomstad-wens is daarmee eigenlijk al vervuld……………..

Ook de Heemkundekring Rosmalen zou graag naar Kruisstraat verhuizen, zij hebben daarvoor al overleg gehad met de buurtvereniging. Heemkundekring Rosmalen heeft ruimte nodig voor exposities, lezingen, opslag van archief materialen en foto's. Heemkundekring Rosmalen krijgt veel oudheden uit Rosmalen aangeboden en wil deze graag in een permanente opstelling toegankelijk maken voor de inwoners van Rosmalen. Heemkundekring Rosmalen neemt een belangrijke positie in als het gaat om het behoud van alles wat Rosmalen is en was.

De tentoonstelling van 120 grote Rosmalense gezinnen werd door ruim 750 mensen bezocht. Heemkundekring Rosmalen organiseert lezingen, wandelingen, tentoonstellingen en geeft het blad Rosmalla uit. Heemkundekring Rosmalen heeft ongeveer 150 vierkante meter ruimte nodig om een droom werkelijkheid te laten worden.

Daarnaast wil de wijkraad, die van oudsher vergaderde in de kantine van de voetbalclub, haar vergaderingen ook graag op de school gaan houden. Op deze locatie is er genoeg ruimte, zodat buurtbewoners een bestuursvergadering kunnen bijwonen. Wijkraad Rosmalen-Oost ziet ook zeker een meerwaarde in het gebruik van het schoolgebouw voor en door de buurtbewoners.

Buurtvereniging Op de Kruisstraat is opgericht in 2014

Voorzitter: Gerrit Bronsvoort. Secretaris: Audy Pijnenburg. Penningmeester: Hans van Hees. Contactpersoon: Judith Mestriner.

Updates

Hulp gevraagd

Denk mee

Jouw tips en ervaringen zijn heel erg welkom. Je moet daarvoor wel eerst inloggen zodat we weten wie je bent.

Inloggen

Andere Dromen

over Kruisstraat 29

Dromen in de buurt

Zij doen al mee!

Gemeente 's-Hertogenbosch
Zayaz
BPD
De Zorgzame Stad
BrabantWonen
Linc naar Zorg
Vivent
Huis73
Onderdeel van logo Droom van Nederland