Droomstad Den Bosch stopt per 1 februari 2022.

DroomMinibiebjes met elkaar verbinden en stimuleren

Locatie Nader te bepalen (Droomeiland)

Deze droom is al 5 keer gedeeld, 5 mensen volgen deze droom

Op deze droom hebben gestemd:

Wat?

Inventariseren en uitbreiden van het aantal Minibiebjes in Den Bosch

  • Minibiebjes zijn een laagdrempelige manier van het delen van gratis (vooral lees-) boeken (maar ook CD’s en DVD’s) voor iedereen. Zeker dus ook voor mensen met een laag inkomen voor wie een bibliotheekabonnement toch een brug te ver is. 
  • Minibiebjes zijn makkelijk toegankelijk, dichtbij, direct in de wijk, dus ook voor mensen die minder mobiel zijn. 
  • Veel mensen hebben (veel) boeken in de kast staan en herlezen die maar zelden. Door boeken op deze manier de wereld in te sturen kun je met velen je boeken delen en je ontspult ook nog eens.

Om dit te bereiken moet er het volgende gebeuren:

  1. Bestaande Minibiebjes in Den Bosch inventariseren. Eerst bekijken wat er al is.
  2. In wijken waar nog geen of weinig mini-biebjes zijn bewoners vinden die ook een minibiebje bij hun huis of (bijvoorbeeld) op een plein in de wijk willen beheren.
  3. Mini-biebjes met elkaar verbinden middels het uitgeven van een Boekenlegger waarop de adressen staan van de biebjes in een bepaalde wijk. Eén boekenlegger voor heel Den Bosch is waarschijnlijk minder voor de hand liggend vanwege de grote hoeveelheid adressen. Alle adressen kunnen wel op een FB-pagina of op een website komen te staan.
  4. Bewoners vinden die het aanspreekpunt willen zijn voor de biebjes in hun wijk en die Boekenleggers en Ex librissen (zie afbeeldingen verderop) willen verspreiden onder de biebjes. Zij zouden ook een FB-pagina kunnen opstarten waarop bijvoorbeeld (foto’s van) nieuw gearriveerde boeken geplaatst kunnen worden.
  5. Bewoners en bedrijven vinden die (weerbestendige en duurzame) Boekenkastjes kunnen en willen maken.In Rosmalen heb ik dit al (gedeeltelijk) gerealiseerd. Ik heb een Boekenlegger en een Ex libris ontworpen (ik ben ook grafisch ontwerper). Er is een FB-pagina (zoek op Zwerfboeken Rosmalen, fijn als je deze pagina liked). 

Zie de foto's van de Mini-biebjes in Rosmalen. Nu op naar Den Bosch!

Kijk op:

www.minibiebs-denbosch.nl

Waarom?

Omdat het fijn is om de overvloed die er ook is te delen met veel mensen. Het verbindt bewoners. Gratis boeken (en CD’s en DVD’s) bereikbaar maken voor iedereen, vooral voor mensen met een smalle beurs.

Waarom deze locatie?

Locaties moeten nog worden bepaald. Liefst in alle wijken van Den Bosch.

Updates

Hulp gevraagd

Denk mee

Jouw tips en ervaringen zijn heel erg welkom. Je moet daarvoor wel eerst inloggen zodat we weten wie je bent.

Inloggen

Andere Dromen

over

Dromen in de buurt

Zij doen al mee!

Gemeente 's-Hertogenbosch
De Zorgzame Stad
Zayaz
BPD
BrabantWonen
Linc naar Zorg
Vivent
Huis73
Onderdeel van logo Droom van Nederland