Onderdeel van logo Droom van Nederland
+ Voeg jouw Droom toe
Droom

Rezone Minitopia

Droomkanaal Zayaz
Droomlocatie Dromen over anders wonen 
Sector Evenementen , Kunst en cultuur , Wijken , Wonen en bouwen
= contact gehad met de eigenaar van de locatie

8

Favoriet

31

Gedeeld

Wat?

Rezone stelt voor om dit terrein tijdelijk te gebruiken als testgebied voor nieuwe vormen van experimentele woningbouw. Een nieuw open en voor en door de gebruiker afgestemd woningbouwsysteem. Het wereldwijd digitaal beschikbare WikiHouse-systeem zal als basis dienen voor dit project. Samen met buurtbewoners, geïnteresseerden, architecten, bouwondernemers en interaction-designers starten we op het terrein een open lab die voor iedereen toegankelijk is. Een test terrein om te onderzoeken of dit systeem afgestemd kan worden op de behoeften, wensen, financieringsvormen en eisen van de huidige (sociale) woningbouw.

Gelijktijdig zal er een online platform gestart worden waar omwonenden, potentiele huurders en iedereen die geïnteresseerd is zijn ontwerp en ideeën kan indienen om zo gezamenlijk, onder begeleiding van enkele professionals, mee te denken aan deze nieuwe betaalbare en duurzame Rezone WikiWoning, in te zetten door een woonstichting.

Gedurende het proces zal de woning zich online en op locatie zich steeds verder ontwikkelen. Op locatie worden workshops en symposia georganiseerd waarbij deze nieuwe genetwerkte en gedeelde technieken op een playful manier toegepast zullen worden op onderwerpen zoals nieuwe financieringen via crowdfunding en nieuwe technologieën om woning en platform zo ‘smart’ mogelijk te maken. Doe, denk, ontwerp en bouw mee met de Rezone WikiWoningen! www.rezone.eu

Waarom?

Wonen blijft een van de grote ruimtelijke opgaven van 2016 en een groot en interessant gebied om te onderzoeken hoe nieuwe (smarttechnologieën hier een rol in kunnen spelen.

Waarom deze locatie?

Een locatie die zich bijzonder goed leent voor wonen en experiment.

Volg mij:

Ongepaste inhoud? Meld het ons

Contactpersoon:

Rezone REZONE

rolf@rezonethegame.nl

Nieuws

Hulp gevraagd

Denk mee


Jouw tips en ervaringen zijn heel erg welkom. Je moet daarvoor wel eerst inloggen zodat we weten wie je bent.


Inloggen

Andere Dromen

over Dromen over anders wonen

Dromen in de buurt

Zij doen al mee!

Gemeente 's-Hertogenbosch
Zayaz
De Innovatieve Stad
BPD
De Zorgzame Stad
BrabantWonen