Onderdeel van logo Droom van Nederland
+ Voeg jouw Droom toe
Droom

Urban Art in de openbare ruimte

Dromer Jan-Henk van Ieperen
Locatie Nader te bepalen (Droomeiland) 
Sector Kunst en cultuur

Wat?

Kings of Colors is in 2013 opgericht door Jan-Henk van Ieperen en Patrick de Kaste. Na het zien van de film Style Wars medio jaren '80 zijn beide besmet met het graffiti virus en met het oprichten van Kings of Colors is een jongensdroom in vervulling gegaan. Kings of Colors is ontstaan vanuit een grote wens en sterke behoefte om een prachtige kunststroming prominent op een podium te plaatsen. Ons motto is niet voor niets ‘de straat als podium’. Er gebeurt op het gebied van urban art zoveel moois op straat, dat willen wij voor iedereen zichtbaar maken.

Onze droom: door middel van kleurrijke muurschilderingen lelijke bekladdingen en verpaupering voorkomen, bewoners en voorbijgangers een prettige gevoel geven en bijdragen aan het verfraaien van de leefomgeving.

Waarom?

Wij weten uit ervaring dat je ongewenste bekladdingen en verpaupering op een effectieve manier kunt bestrijden door de inzet van urban arts. Kunst en de kunstenaar komen steeds vaker naar voren als middel om de leefomgeving en saamhorigheid in wijken en steden te verbeteren. Kunst verbindt mensen en vergroot de onderlinge aantrekkingskracht. Door muurschilderingen in overleg met alle betrokken partijen een prominente plek in het straat- en wijkbeeld te geven, wordt de transformatie naar een kleurrijk, hip en prettig leefklimaat gestimuleerd.

Volg mij:

Ongepaste inhoud? Meld het ons

Nieuws

Hulp gevraagd

Denk mee


Jouw tips en ervaringen zijn heel erg welkom. Je moet daarvoor wel eerst inloggen zodat we weten wie je bent.


Inloggen

Andere Dromen

over

Dromen in de buurt

Zij doen al mee!

Gemeente 's-Hertogenbosch
Zayaz
BPD
De Zorgzame Stad
BrabantWonen