Onderdeel van logo Droom van Nederland
+ Voeg jouw Droom toe

Gearchiveerd

Droomlocatie

80.000 m2 groene daken in 2020

Droomkanaal Gemeente 's-Hertogenbosch
Type locatie Gebouw
Adres Wolvenhoek 1
5211HH 's-Hertogenbosch

2

Favoriet

18

Gedeeld

Wat?

Het gaat langzaam. Maar steeds meer bewoners valt het op dat ze er zijn. Kijk daar eens. Als ze gezien worden, ontbrandt er bij sommigen, zoals bij mij, een vlammetje. Wij willen ook. Is het prijzig, is het ingewikkeld? Het is soms een rompslomp. Nieuwigheden. Kunnen we helpen?

Hoera voor de doorzetters. Hoppa. 15 groene daken op schuren in één straat. En daar weer 5 erbij. Waar blijven de bedrijven? Iedere keer als ik een nieuw groen dak zie juich ik. Weer een dakje ingekleurd. Stel je voor als dat gebeurt bij 2% van de daken die ervoor geschikt zijn. Dat lijkt niet veel. Maar het zou een verdubbeling zijn van wat er nu ligt. We gaan voor de 80.000 m2 de komende 2 jaar. Meer mag ook. Er is 400.000 m2 aan braakliggend plat dak in onze gemeente!

Voor inspiratie zie: https://www.s-hertogenbosch.nl/groenedaken

Waarom?

Groene daken maken de stad mooier. Een groene, biodiverse omgeving is gezonder. Het klimaat verandert. Die hevige regenbuien, daar moeten we wat mee. Daken met groen houden waardevol (schoon) regenwater vast. Zo ontlasten ze het riool. Ook zorgt groen bij hitte voor verkoeling en in de winter werkt het als een warme deken. Dat bespaart weer energie.

Tip! Het verlengt de levensduur van het dak.

Spreekt dit je aan? Lees meer over de (subsidie)mogelijkheden! >> www.s-hertogenbosch.nl/groenedaken

Volg ons

Deze locatie heeft geen kenmerken.

  • Goedkeuring
    Bij deze Droomlocatie zal de eigenaar van de locatie je Droom eerst goed moeten keuren voordat je Droom daadwerkelijk terugkomt op Droomstad.
Ongepaste inhoud? Meld het ons

Contactpersoon:

Yvonne Verschuren

leefomgeving@s-hertogenbosch.nl

Dromen

over 80.000 m2 groene daken in 2020

Nieuws

Zij doen al mee!

Gemeente 's-Hertogenbosch
Zayaz
BPD
De Zorgzame Stad
BrabantWonen
Linc naar Zorg
Vivent
Babel Den Bosch