UitdagingDe Zorgzame Stad 2019

Organisatie De Zorgzame Stad

Adres
's-Hertogenbosch

Deze uitdaging is al 11 keer gedeeld, 3 mensen volgen deze uitdaging

Wat?

Alle dromers, aanpakkers en frisdenkers van Den Bosch opgelet!

Samen met jou gaan we bouwen aan een Zorgzame Stad. In die stad voelen we ons verbonden, luisteren we naar elkaar, en zorgen we voor iedereen. Alle bewoners doen ertoe, dragen iets bij en elk talent wordt volop benut.
Nu komt de Challenge voor jou. Wij zijn op zoek naar zoveel mogelijk frisse en ondernemende initiatieven die bijdragen aan nieuwe ontmoetingen, betekenisvolle contacten en andere manieren waardoor sociale netwerken in ons mooie “dorp” nog verder worden versterkt. 

Door een terugtrekkende overheid verschuift veel zorg van de instellingen naar de wijken. Dit betekent dat inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch – jong en oud - steeds meer afhankelijk zijn van hun familie, vrienden én buren als ze hulp of simpelweg contact nodig hebben. Initiatieven zoals Kameraden en de Sociale Sportschool zijn mooie voorbeelden van hoe het ook kan. Maar gezien de omvang van de uitdaging zullen we samen nog veel méér moeten doen.  

De komende maanden gaan we samen op zoek naar goede initiatieven die we met ondersteuning, een podium, contacten en middelen kunnen helpen een bijdrage leveren aan De Zorgzame Stad.  

De Zorgzame Stad is daarmee een unieke kans voor dromers, aanpakkers, frisdenkers en andere betrokken Bosschenaren. Ben jij een sociaal ondernemer, student, medewerker van een bedrijf, maatschappelijke organisatie of heb je gewoon een briljant idee? Deel dan jouw idee of bestaande initiatief via de knop hieronder. 

Bekijk meer details op www.dezorgzamestad.nl

Waarom?

Omdat we samen meer bereiken dan allen op zich. Omdat er zo veel kracht in de stad aanwezig is om oplossingen te bedenken voor de problemen die er zijn. Omdat we in ons 'dorp' korte lijnen hebben en dus prima in staat zijn om goed voor elkaar te zorgen. 

+ Voeg jouw Droom over De Zorgzame Stad 2019 toe
Goedkeuring door organisator vereist

Contactpersoon Saskia Hairwassers

Dromer afbeelding

Beheerder van het Droomkanaal 'de Zorgzame Stad'. Neem vooral contact met mij op als je vragen hebt!

Deze Uitdaging heeft geen kenmerken.

Dromen

over De Zorgzame Stad 2019

Gerealiseerde Dromen

over De Zorgzame Stad 2019

Nieuws

Zij doen al mee!

Gemeente 's-Hertogenbosch
Zayaz
BPD
De Zorgzame Stad
BrabantWonen
Linc naar Zorg
Vivent
Huis73
Onderdeel van logo Droom van Nederland