Gerealiseerd

UitdagingKruisstraat 29

Organisatie Gemeente 's-Hertogenbosch

Type Uitdaging Gebouw

Adres Kruisstraat 29
5249RD Rosmalen

Deze uitdaging is al 15 keer gedeeld, 6 mensen volgen deze uitdaging

Wat?

Het betreft hier een voormalig schoolgebouw met 4 lokalen, 1 speellokaal, 1 gemeenschappelijke ruimte en een aantal algemene ruimten zoals pantry, sanitaire ruimten, opslagruimten, technische ruimte en personeelsruimten. Bouwjaar van het hoofdgebouw is 1929. De school heeft een totaal bruto vloeroppervlak van 678 m² met een buitenruimte van circa 725 m2. Het pand grenst aan een woonhuis en is eenlaags. Het totale terrein oppervlakte bedraagt circa 1527 m². Energielabel C. Tot voor kort was dit een van de oudste, nog in gebruik zijnde schoolgebouwen in Nederland.

Kruisstraat is als zeer bijzonder aangegeven door provincie. Pand is aangemerkt als cultuurhistorisch, en de bodem is archeologisch beschermd. Het landschap is ook aangemerkt als bijzonder.

De voormalige school vormde gezien haar functie een ontmoetingsplaats bij uitstek voor de bewoners van het buurtschap. Blaast jouw initiatief/droom weer levendigheid in dit gebied? Wij zijn op zoek naar concrete plannen die een levendige invulling kunnen geven voor dit pand. Alle plannen, van commercieel tot zorg, zijn welkom!

Waarom?

Het is belangrijk om de Kruisstraat als gemeenschap levendig te houden met een bijzondere invulling.

Deze Uitdaging heeft geen kenmerken.

Dromen

over Kruisstraat 29

Nieuws

Zij doen al mee!

Gemeente 's-Hertogenbosch
Zayaz
BPD
De Zorgzame Stad
BrabantWonen
Linc naar Zorg
Vivent
Huis73
Onderdeel van logo Droom van Nederland